Dina favoriter
Laddar favoriter...

Apelsinpannacotta med ingefärsgelé och brynt vit choklad

Ingredienser

4-6 port
Ingredienser
Pannacotta

4 dl grädde
3/4 dl gélesocker multi
1 knivsudd vaniljpulver
2 msk apelsinsaft
zest från 1 apelsin

Ingefärsgelé
1 dl apelsinsaft
1 dl gelésocker multi
ca 3 cm riven färsk ingefära
(lite lite gurkmeja för färg)

Brynt vit choklad
100 g vit choklad

En sötsyrlig apelsinpannacotta  med ingefärsgelé och magiskt god brynt vit choklad. Går bra att förbereda dagen innan för mer tid med gästerna.

Förberedelser & tillagning

Pannacotta
Blanda grädde, gelésocker, vaniljpulver, apelsinzest och saft i en kastrull.
Låt det koka upp och koka i cirka 1/2 minut. Häll upp i portionsglas och låt stelna i kylskåp i minst 1 timme innan du häller över ingefärsgelén.

Ingefärsgelé
Skala och riv ner cirka 3 cm ingefära i apelsinjuicen, rör om. Sila sedan ner den smaksatta juicen i en kastrull. Tillsätt lite, lite gurkmeja om du vill ha en gulare färg på gelén. Häll i gelésocker och koka upp. Låt koka i cirka en 1/2 minut. Häll gelén över pannacottan direkt. Låt svalna och stela i kylskåp fram till servering. Serverar du i burkar, sätt på ett lock fram till servering. Serverar du i glas, täck med plastfolie.

Brynt vit choklad
Hacka den vita chokladen grovt och låt den smälta på medelvärme i en traktörpanna eller en vid kastrull. Rör runt i chokladen hela tiden tills den får en brunaktig färg, men se till så att den inte bränns.

Häll den varma chokladen på en bakplåtsklädd bricka och bre ut den tunt. Låt den svalna något och ställ sedan in den i kyl eller frys för att stelna helt. När chokladen har stelnat finhackar du den antingen för hand eller i en matberedare så du får ett chokladströssel.

Servera pannacottan tillsammans med den brynta chokladen, antingen vid sidan om så var och en får strössla på eller strössla på i varje glas precis innan servering.

Recept och foto: Hanna Rüter – Viva Vin & Matklubb

Betyg
0 röster
Vad tycker du?

Vintips till maten

Mer vin & mat

25 år eller äldre?
Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.
För att denna webbplats ska fungera optimalt, sparas på din enhet s.k. cookies som lagrar information om ditt besök, såsom val och inställningar. Utöver dessa nödvändiga cookies, vill vi även använda oss av analyscookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt. Data vi lagrar kan komma att användas i marknadsföring.
ANPASSA