Dina favoriter
Laddar favoriter...

Apelsinmarinerad lax på randig kavring

En perfekt förrättsmacka under vinterhalvåret. Servera kavring randig av färskost för ett festligare upplägg. I glaset väljer vi ett aromatiskt och fylligt vitt vin som passar till laxens aromatiska smak och feta kött.

Ingredienser

ca 8 skivor kallrökt lax
1-2 apelsiner (saft och skal)
ca 175 g neutral färskost
7-8 skivor kavring
1 paket ärtskott
nymald svartpeppar

Gör så här

1.

Hacka salladslöken fint och blanda med färskosten.

2.

Bred ut färskosten i relativt tjocka lager på kavringen och stapla de på varandra.

3.

Plasta in och låt stå under press i cirka två timmar i kylen. En tung bok eller en vinbox fungerar bra som tyngd.

4.

Lägg upp den kallrökta laxen på en tallrik och riv zesten från en halv apelsin över laxen.

5.

Dela apelsinen och pressa saften över laxen. Låt stå kallt fram till servering.

Servering:

6.

Skär bort kanterna på kavringen så att du kan skära fina raka randiga bitar.

7.

Lägg upp på en assiett och toppa med 1-2 skivor kallrökt lax, lite mer apelsinzest och ärtskott.

Recept & foto: Viva Vin & Mat
Betyg
1 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Mer vin & mat

25 år eller äldre?
Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.
För att denna webbplats ska fungera optimalt, sparas på din enhet s.k. cookies som lagrar information om ditt besök, såsom val och inställningar. Utöver dessa nödvändiga cookies, vill vi även använda oss av analyscookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt. Data vi lagrar kan komma att användas i marknadsföring.
ANPASSA