Apelsinmarinerad lax på randig kavring

Receptet är utskrivet från Viva Vin & Matklubb https://www.vivavinomat.se/recept/apelsinmarinerad-lax-pa-randig-kavring/

apelsinmarinerad lax på randig kavring

Skriv ut receptet

Ingredienser
4 portioner
ca 8 skivor kallrökt lax
1-2 apelsiner (saft och skal)
ca 175 g neutral färskost
7-8 skivor kavring
1 paket ärtskott
nymald svartpeppar

En perfekt förrättsmacka under vinterhalvåret. Servera kavring randig av färskost för ett festligare upplägg.

Förberedelser & tillagning

Hacka salladslöken fint och blanda med färskosten. Bred ut färskosten i relativt tjocka lager på kavringen och stapla de på varandra. Plasta in och låt stå under press i cirka två timmar i kylen. En tung bok eller en vinbox fungerar bra som tyngd.

Lägg upp den kallrökta laxen på en tallrik och riv zesten från en halv apelsin över laxen. Dela apelsinen och pressa saften över laxen. Låt stå kallt fram till servering.

Vid servering:
Skär bort kanterna på kavringen så att du kan skära fina raka randiga bitar. Lägg upp på en assiett och toppa med 1-2 skivor kallrökt lax, lite mer apelsinzest och ärtskott.

Recept & foto: Viva Vin & Matklubb

Vintips

Lanson Rosé Label Brut

Klassikern Rosé Label - en lyxigt frisk och fruktig champagne med inslag av smultron, blo… Läs mer

Pris: 399 kr. 750 ml
Alkoholhalt: 12.5%
Artnr: 7495

Gå med i Viva Vin & Matklubb

Lämna din e-postadress och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!