Dina favoriter
Laddar favoriter...
Skärmavbild-2020-04-28-kl.-06.21.40-800x753

Mattias Larsson

Jag heter Mattias Larsson och kallas ofta för Fredagskocken. Jag ”blev” Fredagskocken då jag i över 5 års tid gästade Adam Alsing och Gry Forssell i deras morgonshow, Äntligen Morgon. 
 
Jag jobbar som kock, kokboksförfattare och måltidsinspiratör. Jag bor ute på Rådmansö, älskar bra mat och goda viner. Att få kombinera mat, vin och härliga vänner är lite av livets essens. Grillen glöder ofta hos mig och på matbordet hamnar det mycket grönt och vegetariskt men många gånger också utsökta skaldjur eller en fin kött- eller fiskbit. 
 
När jag skapar recept så är mitt mål att det ska vara så gott som möjligt men samtidigt så enkelt som möjligt. Mat ska vara gott, inte svårt. Därför hoppas jag att du ska gilla mina recept här på Viva Vin och Mat.
 
Njut nu av god mat och gott vin,
Mattias Larsson

Mattias Larssons tips och inspiration

grillad torskrygg med kantarellsmör
Skärmavbild-2020-04-28-kl.-06.21.40-200x200
30 min

Grillad torskrygg med kantarellsmör

Kantarellsmör till grillad fast vit fisk. Det kan knappast bli godare. Passa på att njuta av denna rätt innan grillsäsongen är över för detta året. I glaset föreslår vi ett fruktigt och medelfylligt vitt vin som kan fånga upp fetman i smöret och inte försvinna i grilltonerna.

LÄS RECEPT

25 år eller äldre?
Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.