Dina favoriter
Laddar favoriter...
Ida Fürst bild

Ida Fürst

Vinet har alltid varit ett stort intresse för mig och har präglat mitt arbetsliv i form av olika roller som går att koppla till mat och dryck. Jag har bland annat arbetat på restaurang, som sommelier på champagnebar, på systembolaget och sist men inte minst med privatimport, där jag idag befinner mig.

2013 utbildade jag mig till sommelier för att stärka min vinkunskap. Även om jag studerat mycket finns det oändligt mycket mer att lära – då vin är inte bara en dryck utan också geografi, hantverk och historia. För mig finns inget bättre än magin som uppstår när du finner balansen mellan ett vin och en välkomponerad maträtt.  Ett vin som i glaset känns strävt och knutet kan i rätt matkombination öppna upp sig och släppa ifrån sig en rad toner du inte känt från början. Mitt jobb är att sätta rätt vin på rätt ställe.

Ida Fürsts tips och inspiration

Tapas
Ida Fürst bild

Tapas

Tapas är en populär rätt som vi framförallt känner som spansk, men som serveras runt hela...

LÄS MER

Vin till hummer
Ida Fürst bild

Hummer

Ett lyxigt skaldjur som kan serveras i många olika former. Likt alla kräftdjur är hummerns kött...

LÄS MER

25 år eller äldre?
Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.
För att denna webbplats ska fungera optimalt, sparas på din enhet s.k. cookies som lagrar information om ditt besök, såsom val och inställningar. Utöver dessa nödvändiga cookies, vill vi även använda oss av analyscookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt. Data vi lagrar kan komma att användas i marknadsföring.
ANPASSA