Mat

Vegetarisk smörgåstårta med svenska smaker

En vegetarisk smörgåstårta med svenska smaker som passar perfekt till våren och sommarens mottagningar och fester. Vi har fyllt den med en god potatissallad smaksatt med brynt smör och gräslök, en Västerbottenskräm med dill och toppat den med rostade hasselnötter som vi blandat med kummin.…

Läs receptet

Plankstek med duchesspotatis och sparris

Planksteken är tillbaka och vi kan inte vara gladare. Här serverar vi planksteken gjord från grunden med bearnaisesås, duchesspotatis, färsk sparris och såklart den ugnsbakade tomaten. Förberedelser & tillagning Sätt ugnen på 250°C. 1. Pommes duchesse: Skala potatisen och skär den i små bitar. Koka…

Läs receptet

Sparrissoppa med räkor

Sparrissoppa på grön sparris som vi toppar med färska räkor och dill. Perfekt snabblagad förrättssoppa. Förberedelser & tillagning Finhacka löken. Ansa sparrisen och skär av toppen. Dela resten av stjälken i mindre bitar. Koka all sparris i lättsaltat vatten ca två minuter. Skölj med kallt…

Läs receptet

Örtigt grön pastasallad med ricotta

En vårigt grön pastasallad med ricotta, örter, broccoli och spenat som passar utmärkt till både lax, kyckling eller kallskuret. Det perfekta tillbehöret på alla stundande bufféer! Vill du ha fler somriga recept och vintips? – Ladda ner vår sommarfestguide! Förberedelser & tillagning Dela broccolin i…

Läs receptet

Friterade torskbollar

Ljuvliga tapas som passar perfekt att servera med ett glas mousserande. Vi doppar dessa torskbollar i citronmajonnäs och njuter! Förberedelser & tillagning Tina fisken om du använder fryst. Skala och koka potatisarna i saltat vatten. Låt svalna och pressa sedan potatisen. Sjud den tinade fisken…

Läs receptet

Broccolipaj med skinka och Gruyère

Denna paj serverar vi gärna till påsk. Pajen är fylld med broccoli, rökt skinka och en sås smaksatt med Gruyère. Servera med en stor grönsallad till. Förberedelser & tillagning Värm ugnen till 225 grader. Lägg i alla ingredienser till pajdegen i en matberedare och kör…

Läs receptet

Restwrap med kalvstek & rödbetor

En hållbar wrap gjord på rester från söndagsmiddagen känns extra lyxigt en måndag eller vilken dag som helst. I receptet har vi använt oss av rester av en kalvstek men det går lika bra med rostbiff, fransyska eller lammstek. Förberedelser & tillagning Värm ugnen till…

Läs receptet

Våfflor med laxröra

Vi firar våffeldagen med salta våfflor till förrätt och ett glas vitt vin eller varför inte bubbel? Dessa nygräddade våfflor toppar vi med en krämig röra på varmrökt lax, smetana, pepparrot och purjolök. Förberedelser & tillagning Laxröran Finhacka purjolöken så att det blir cirka 1/2…

Läs receptet

Gnocchi med spenat och svamp

Detta recept går lika bra att göra på färdigköpt som hemlagad Gnocchi. Men den ena varianten blir garanterat lite godare… Förberedelser & tillagning Gnocchi Skala potatisen och koka den mjuk i saltat vatten. Låt svalna. Lägg potatisen i en skål och mosa den, gärna med…

Läs receptet

Paprikaröra med valnötter

Rosésäsongen är snart här och vi bjuder gärna på ett glas innan middagen tillsammans med lite plock. Rostade tunnbröd tillsammans med en paprikaröra med valnötter är en bra matchning till rosé, både i smak och färg. Förberedelser & tillagning Torrosta valnötterna i en stekpanna, passa…

Läs receptet

Gå med i Viva Vin & Matklubb