Mat

Oxfilé med potatiskaka och portvinssås

Oxfilé och potatiskaka och portvinssås som serveras med haricots verts. Klassiskt och gott! Förberedelser & tillagning Potatiskaka 1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisen och skiva den tunt med mandolin eller i en matberedare. Klä en avlång bakform med bakplåtspapper. Smält smöret och blanda…

Läs receptet

Tostadas med räkceviche

Perfekt fredagsmiddag! Ha i chili efter smak men tänk på att inte ösa på med för mycket om den är i den starkare kategorin då den i så fall riskerar att ta död på vinet. Förberedelser & tillagning Finhacka salladslöken och chilin. Blanda med pressad…

Läs receptet

Hjärtmusslor i vitvinssås

Snabbare än blixten tillagar du dessa lyxigt goda hjärtmusslor i vitvinssås. Servera med ett gott bröd som du kan doppa i den ljuvliga såsen. Förberedelser & tillagning Skölj musslorna och plocka bort de som är öppna. Finhacka lök och vitlök. Fräs i olja i en…

Läs receptet

Vivabergare med svampkräm

Wallenbergare fast på vanlig nötfärs istället för kalv och får därför gå under namnet Vivabergare. Serveras med god kokt potatis, en smakrik svampkräm, de klassiska ärtorna och en liten klick svart vinbärsgelé. Husmanskost som går hem hos de flesta. Förberedelser & tillagning Sätt ugnen på…

Läs receptet

BBQ-kryddad rostbiffsmörgås

En riktigt lyxig varm macka med BBQ-kryddad rostbiff och Srirachamajonnäs. Supergott med ett fruktigt rött vin. Förberedelser & tillagning Lägg rostbiffen i frysen en dryg timme så att den blir stel men inte fryst. Ta ut och skiva i tunna strimlor. Blanda 1 dl chilisås…

Läs receptet

Parmesankryddade köttbullar

Parmesankryddade köttbullar som serveras med ugnsrostade grönsaker förvandlar en vardagskväll till fest. Servera gärna med en yoghurtsås och färsk basilika. Förberedelser & tillagning Sätt ugnen på 200°C. Blanda ströbrödet med mjölken, låt svälla ca 5 minuter. Rör ner parmesanost, ägg, pressad vitlök, basilika, salt och…

Läs receptet

Ryggbiff med rotselleripuré

En nyårshuvudrätt i klassisk stil med ryggbiff, len rotselleripuré, picklad schalottenlök och rödvinsreduktion. Tips: Denna rätt är också fantastiskt god att servera tillsammans med smörstek torskrygg istället för ryggbiff men  lägg då upp lite mindre av rödvinsreduktionen på tallrikarna. Väljer du att servera rätten med…

Läs receptet

Parmalindad kycklingfilé

Parmalindad kycklingfilé i en krämig sås är ett rätt vi lagar om och om igen. Mycket smak för relativt liten insats i köket. 1. Sätt ugnen på 200°C. Dela kycklingfiléerna längs med så du får två tunna filéer av varje. Linda in varje del med…

Läs receptet

Kryddig lammgryta med myntayoghurt

Kryddig lammgryta som serveras med naanbröd, ris och en myntayoghurt. De kryddiga smakerna passar utmärkt med ett fylligt mjukt rödvin. Förberedelser & tillagning Skala och hacka lök, vitlök, rotselleri, palsternacka och morötter. Skär köttet i 2×2 cm bitar. Bryn köttet i smör och lägg sedan…

Läs receptet

Långbakad fläskkarré med äppelsås

En höstig variant av pulled pork som serveras med rostade rotfrukter och en ljuvlig sås med smak av äpple. Förberedelse & tillagning Förberedelse dagen innan: Mortla de torra kryddorna något. Blanda med resten av ingredienserna till marinaden. Häll i en plastpåse och lägg ned köttet. …

Läs receptet

Gå med i Viva Vin & Matklubb

Lämna din e-postadress och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!