Mat

Restwrap med kalvstek & rödbetor

En hållbar wrap gjord på rester från söndagsmiddagen känns extra lyxigt en måndag eller vilken dag som helst. I receptet har vi använt oss av rester av en kalvstek men det går lika bra med rostbiff, fransyska eller lammstek. Förberedelser & tillagning Värm ugnen till…

Läs receptet

Våfflor med laxröra

Vi firar våffeldagen med salta våfflor till förrätt och ett glas vitt vin eller varför inte bubbel? Dessa nygräddade våfflor toppar vi med en krämig röra på varmrökt lax, smetana, pepparrot och purjolök. Förberedelser & tillagning Laxröran Finhacka purjolöken så att det blir cirka 1/2…

Läs receptet

Gnocchi med spenat och svamp

Detta recept går lika bra att göra på färdigköpt som hemlagad Gnocchi. Men den ena varianten blir garanterat lite godare… Förberedelser & tillagning Gnocchi Skala potatisen och koka den mjuk i saltat vatten. Låt svalna. Lägg potatisen i en skål och mosa den, gärna med…

Läs receptet

Paprikaröra med valnötter

Rosésäsongen är snart här och vi bjuder gärna på ett glas innan middagen tillsammans med lite plock. Rostade tunnbröd tillsammans med en paprikaröra med valnötter är en bra matchning till rosé, både i smak och färg. Förberedelser & tillagning Torrosta valnötterna i en stekpanna, passa…

Läs receptet

Fläskfilé med ädelostsås och rostad potatis

När lagade du fläskfilé med ädelostsås sist? Vi gissar att det var ett tag sedan men tycker att det är hög tid att prova denna uppdaterade variant som serveras med rostad potatis, lök och betor. Förberedelser & tillagning Sätt ugnen på 150 grader. 1.Putsa fläskfilén…

Läs receptet

Smördegspuffar med getostkräm

Smaskiga snittar på smördegsbotten som vi gärna serverar på stående fot till ett glas krispigt vitt vin. Förberedelser & tillagning Värm ugnen till 200 grader. Skiva salladslöken tunt och lägg i en skål. Smula ner osten blanda med créme fraiche till lagom konstisens. Riv ner…

Läs receptet

Spansk kycklinggryta med saffransris

En mustig kycklinggryta med smak av rostad paprika och tomat som serveras tillsammans med ett gyllengult saffransris. Förberedelser & tillagning Blanda rökt paprikapulver, salt och peppar i en skål. Lägg ner kycklinglårfiléerna, rör runt och låt ligga medan du förbereder grönsakerna. Finhacka lök, vitlök och…

Läs receptet

Caesarsallad

Caesarsallad i snabb variant där vi använt oss av färdiggrillad kyckling. Men till den goda dressingen tar vi inga genvägar. Förberedelser & tillagning 1. Lägg ägg, äggula, sardeller, vitlök, vinäger och senap i en skål. Mixa med en stavmixer. Tillsätt oljan i en tunn stråle…

Läs receptet

Tiramisu med körsbär

Bjud din kärlek på en riktig hemmagjord tiramisu som vi smaksatt med Recioto och körsbär. Försvinnande god! Förberedelser & tillagning 1. Vispa äggulor med mascarpone till en slät smet. Vispa äggvitorna fluffiga med elvisp. Tillsätt sockret lite i taget tills smeten är fast och blank.…

Läs receptet

Oxfilé med potatiskaka och portvinssås

Oxfilé och potatiskaka och portvinssås som serveras med haricots verts. Klassiskt och gott! Förberedelser & tillagning Potatiskaka 1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisen och skiva den tunt med mandolin eller i en matberedare. Klä en avlång bakform med bakplåtspapper. Smält smöret och blanda…

Läs receptet

Gå med i Viva Vin & Matklubb