Mat

Parmalindad kycklingfilé

Parmalindad kycklingfilé i en krämig sås är ett rätt vi lagar om och om igen. Mycket smak för relativt liten insats i köket. 1. Sätt ugnen på 200°C. Dela kycklingfiléerna längs med så du får två tunna filéer av varje. Linda in varje del med…

Läs receptet

Kryddig lammgryta med myntayoghurt

Kryddig lammgryta som serveras med naanbröd, ris och en myntayoghurt. De kryddiga smakerna passar utmärkt med ett fylligt mjukt rödvin. Förberedelser & tillagning Skala och hacka lök, vitlök, rotselleri, palsternacka och morötter. Skär köttet i 2×2 cm bitar. Bryn köttet i smör och lägg sedan…

Läs receptet

Långbakad fläskkarré med äppelsås

En höstig variant av pulled pork som serveras med rostade rotfrukter och en ljuvlig sås med smak av äpple. Förberedelse & tillagning Förberedelse dagen innan: Mortla de torra kryddorna något. Blanda med resten av ingredienserna till marinaden. Häll i en plastpåse och lägg ned köttet. …

Läs receptet

Avokado- och gurksalladstoast med smetana och rom

En god  förrättstoast med krispig sallad och len rom och smetana. Välj rom efter plånbok och tycke, antingen lyxig löjrom, laxrom, sikrom eller vegetarisk tångrom. Förberedelser & tillagning Skala och hacka gurkan och avokadon i kuber och lägg i en skål. Hacka ner dillen och…

Läs receptet

Apelsinpannacotta med ingefärsgelé och brynt vit choklad

En sötsyrlig apelsinpannacotta  med ingefärsgelé och magiskt god brynt vit choklad. Går bra att förbereda dagen innan för mer tid med gästerna. Förberedelser & tillagning Pannacotta Blanda grädde, gelésocker, vaniljpulver, apelsinzest och saft i en kastrull. Låt det koka upp och koka i cirka 1/2…

Läs receptet

Bakad sallad med mandel, harissa och yoghurt

Varm sallad?! Ja, prova denna supergoda bakade romansallad med rostad mandel, harissa och yoghurt. Servera antingen som en förrätt eller som huvudrätt tillsammans med stekt  eller grillad kyckling eller vit fisk. Förberedelser & tillagning Värm ugnen till 200 grader. Rosta den skalade mandeln i en…

Läs receptet

Cannelloni med salsiccia i tomatsås

Cannelloni med salsiccia är en underbar rätt att bjuda på, mycket smak för liten insats i köket. Förberedelser & tillagning 1. Sätt ugnen på 175°C. Börja med såsen. Finhacka lök och vitlök. Fräs i olivolja tills allt är genomskinligt. Häll på körsbärstomaterna och blanda i…

Läs receptet

Pizza med svamp vitlök och pecorino

En riktig italiensk pizza med svamp vitlök och pecorino i Paolo Robertos tappning. Receptet är hämtat ur Paolo Robertos kokbok Paolo Robertos Italienska kök – mat från gudarnas stig (Bonnier Fakta) Förberedelser & tillagning Börja med att göra pizzadegen. Sätt i god tid ugnen på 250 grader…

Läs receptet

Crépes med svamp och ricotta

70-tals klassikern crépes serveras här i en uppdaterad variant med svamp, ricotta och mozzarella. Enkelt att svänga ihop och försvinnande gott. Förberedelser & tillagning Värm ugnen till 175 grader. 1.Vispa ihop vetemjölet med salt och hälften av mjölken. Blanda i resten av mjölken samt äggen …

Läs receptet

Gräddig köttgryta med svamp och timjan

En gräddig köttgryta med svamp och timjan som du kan göra antingen på nöt eller vilt. Lika gott vilket som. Servera med pressad potatis eller ris och en grönsallad. Förberedelser & tillagning 1.Skär köttet i 2×2 cm bitar. Strimla baconet. Dela svampen i mindre bitar.…

Läs receptet

Gå med i Viva Vin & Matklubb

Lämna din e-postadress och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!