Mat

Gnocchi med spenat och svamp

Detta recept går lika bra att göra på färdigköpt som hemlagad Gnocchi. Men den ena varianten blir garanterat lite godare… Förberedelser & tillagning Gnocchi Skala potatisen och koka den mjuk i saltat vatten. Låt svalna. Lägg potatisen i en skål och mosa den, gärna med…

Läs receptet

Paprikaröra med valnötter

Rosésäsongen är snart här och vi bjuder gärna på ett glas innan middagen tillsammans med lite plock. Rostade tunnbröd tillsammans med en paprikaröra med valnötter är en bra matchning till rosé, både i smak och färg. Förberedelser & tillagning Torrosta valnötterna i en stekpanna, passa…

Läs receptet

Fläskfilé med ädelostsås och rostad potatis

När lagade du fläskfilé med ädelostsås sist? Vi gissar att det var ett tag sedan men tycker att det är hög tid att prova denna uppdaterade variant som serveras med rostad potatis, lök och betor. Förberedelser & tillagning Sätt ugnen på 150 grader. 1.Putsa fläskfilén…

Läs receptet

Smördegspuffar med getostkräm

Smaskiga snittar på smördegsbotten som vi gärna serverar på stående fot till ett glas krispigt vitt vin. Förberedelser & tillagning Värm ugnen till 200 grader. Skiva salladslöken tunt och lägg i en skål. Smula ner osten blanda med créme fraiche till lagom konstisens. Riv ner…

Läs receptet

Spansk kycklinggryta med saffransris

En mustig kycklinggryta med smak av rostad paprika och tomat som serveras tillsammans med ett gyllengult saffransris. Förberedelser & tillagning Blanda rökt paprikapulver, salt och peppar i en skål. Lägg ner kycklinglårfiléerna, rör runt och låt ligga medan du förbereder grönsakerna. Finhacka lök, vitlök och…

Läs receptet

Caesarsallad

Caesarsallad i snabb variant där vi använt oss av färdiggrillad kyckling. Men till den goda dressingen tar vi inga genvägar. Förberedelser & tillagning 1. Lägg ägg, äggula, sardeller, vitlök, vinäger och senap i en skål. Mixa med en stavmixer. Tillsätt oljan i en tunn stråle…

Läs receptet

Tiramisu med körsbär

Bjud din kärlek på en riktig hemmagjord tiramisu som vi smaksatt med Recioto och körsbär. Försvinnande god! Förberedelser & tillagning 1. Vispa äggulor med mascarpone till en slät smet. Vispa äggvitorna fluffiga med elvisp. Tillsätt sockret lite i taget tills smeten är fast och blank.…

Läs receptet

Oxfilé med potatiskaka och portvinssås

Oxfilé och potatiskaka och portvinssås som serveras med haricots verts. Klassiskt och gott! Förberedelser & tillagning Potatiskaka 1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisen och skiva den tunt med mandolin eller i en matberedare. Klä en avlång bakform med bakplåtspapper. Smält smöret och blanda…

Läs receptet

Tostadas med räkceviche

Perfekt fredagsmiddag! Ha i chili efter smak men tänk på att inte ösa på med för mycket om den är i den starkare kategorin då den i så fall riskerar att ta död på vinet. Förberedelser & tillagning Finhacka salladslöken och chilin. Blanda med pressad…

Läs receptet

Hjärtmusslor i vitvinssås

Snabbare än blixten tillagar du dessa lyxigt goda hjärtmusslor i vitvinssås. Servera med ett gott bröd som du kan doppa i den ljuvliga såsen. Förberedelser & tillagning Skölj musslorna och plocka bort de som är öppna. Finhacka lök och vitlök. Fräs i olja i en…

Läs receptet

Gå med i Viva Vin & Matklubb

Lämna din e-postadress och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!