Mat

Vårig potatissallad med lax

Lax som serveras med en potatissallad med rädisor och sockerärtor ger oss en smak av våren. Servera potatissalladen med lax på en buffé eller till middag. Serverar du den som en middagsrätt räcker receptet till 4 personer och är det som en del av en…

Läs receptet

Italiensk böngryta

Enkel och supergod vegetarisk vardagsmat är denna italienska böngryta med bönor. Servera med ett gott bröd och toppa med massor av parmesan. I glaset tar vi gärna ett medelfylligt rött vin. Recept: Sanna Ohlander Foto: Torbjörn Lagerwall Förberedelser & tillagning 1. Finhacka lök, vitlök, morötter…

Läs receptet

Lax och sparris med basilikamajonnäs

Bakade i papper blir både lax och sparris smakrika och saftiga, med fin krydda från citronen. En örtig majonnäs fulländar festen. Serveras med fördel tillsammans med ett lite örtigt vitt vin. Recept och foto är hämtat ur kokboken Håkan Larssons bästa mat till vinet : nya…

Läs receptet

Kycklingfilé med grön cous-cous och krämig paprikaröra

Kyckling och cous-cous med mycket grönt i är en riktigt fräsch middagsrätt. Har man grillen framme är det godast att grilla sina kycklingfiléer. Den smakrika paprikaröran kan man antingen göra mild i smaken eller gå lös med riktigt mycket chili om man gillar hetta i…

Läs receptet

Hamburgare med sötpotatispommes

En vällagad, hemlagad hamburgare är aldrig fel. Att som i detta recept servera hamburgaren med coleslaw, picklad rödlök och sötpotatispommes är absolut rätt. Tips! Det går bra att använda kalv- eller nötfärs istället för lammfärs till dessa hamburgare om man hellre vill det. Picklad rödlök…

Läs receptet

Fisktacos med mangosalsa och limeaioli

Glöm trista köttfärstacos som du ätit tusen gånger. Här kommer fräscha krispiga fisktacos med en syrlig mangosalsa och krämig limeaioli. Till dessa smakrika tacos serverar vi ett medelfylligt friskt vitt vin med fruktiga toner. Förberedelser & tillagning 1. Skär torskfiléerna i mindre bitar. Knäck äggen…

Läs receptet

Rostbiff med ugnsstekta rödbetor och Chèvre

Hemmagjord rostbiff slår affärens med hästlängder. Till denna serverar vi en smakrik sallad med ugnsrostade rödbetor, Chèvre och rostade valnötter. Toppa med några droppar god balsamvinäger och servera med ett nybakt surdegsbröd. I glaset tycker vi att ett italienskt rött vin med sin avvägda syrlighet…

Läs receptet

Mustig köttgryta med högrev

Mustiga grytor är perfekt att samlas kring kalla vinterdagar. Låt grytan puttra och känn hur de ljuvliga dofterna sprider sig. I denna mustiga gryta hittar du högrev, betor, champinjoner. Toppa med färska örter och servera med god kokt eller pressad potatis. Vi serverar gärna ett…

Läs receptet

Kycklinglårfilé i tomatsås med citron och oliver

Saftiga kycklinglårfiléer serveras i en mustig tomatsås med smak av citron och oliver. Servera med ett gott nybakt surdegsbröd som kan fånga upp all den goda såsen. Till denna maträtt tycker vi att ett mjukt och fruktigt rött vin passar bäst i glaset. Förberedelser &…

Läs receptet

Köttfärsfyllda gratinerade frallor

Som en lyxigare varm macka är dessa köttfärsfyllda gratinerade frallor. Servera med en stor grönsallad och ett glas fylligt rött vin. Förberedelser & tillagning Sätt på ugnen på 200 grader. Hacka lök, vitlök, selleri och morot. Stek lök, vitlök, selleri och morot i olivolja på…

Läs receptet

Gå med i Viva Vin & Matklubb

Lämna din e-postadress och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!