Mat

Fräsch och matig laxsallad

När vi går mot längre, varmare dagar ökar samtidigt suget efter fräscha sallader. Denna laxsallad är både kreativ och matig och smakerna knyts ihop på ett väldigt  bra sätt! Sätt ugnen på 200º. Klyfta fänkålen i 8 klyftor och lägg i ugnsfast form, ringla över…

Läs receptet

Våffla som galette complete med kokt skinka, stekt ägg och gruyère

Våfflor är otroligt tacksamt att variera. Vi gillar denna klassiker med en twist! Smält smör och låt svalna. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt. Vispa i ägg och mjölk till en slät smet, rör sist i smör och riven ost. Grädda våfflorna i smörat våffeljärn och…

Läs receptet

Västerbottenvåffla med sikrom

Vi serverar gärna våfflor året om, och matiga våfflor är en favorit hos många. Denna variant har goda, svenska smaker. Smält smör och låt svalna. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt. Vispa i ägg och mjölk till en slät smet, rör sist i smör och riven…

Läs receptet

Indisk Dahl med papadam, ris och myntayoghurt

Dahl är en lättlagad vegetarisk linsgryta med mycket smak. Det är en utmärkt rätt för storkok och håller sig väl både som matlåda och i frysen!

Läs receptet

Rödvinsbräserad kalvlägg med potatispuré

Rödvinsbräserad kalvlägg som serveras med potatispuré. En rätt som passar både som vardagsmiddag och till helglyx! Förberedelser och tillagning Låt köttet ligga i vin och örter över natten i kylskåp.  Värm ugnen till 95º. Lyft och torka av köttet väl. Spara marinaden. Salta köttet väl…

Läs receptet

Snabblagad Pasta Vongole

En pastaklassiker från Italien som aldrig går ur tiden. Läcker och snabblagad! Förberedelser & tillagning Koka upp rikligt med väl saltat vatten och koka pastan enligt anvisning på paketet.  Under tiden pastan kokar hacka vitlök och chili. Hetta upp en vid kastrull med olivolja och…

Läs receptet

Parmesanpanerad fläskschnitzel med bönsallad

Parmesanpanerad fläskschnitzel med bönsallad är en snabblagad måltid som kan bli ett roligare inslag även som vardagsmiddag. Förberedelser och tillagning: Banka ut köttet. Häll upp vetemjöl med salt och peppar i en skål och ägg i en annan. Blanda ströbröd med parmesanost i en tredje…

Läs receptet

Smördegspizza

En snabb pizza där botten är knaprig smördeg. Vi toppar den med rödlök, champinjoner och mozzarella. Förberedelser & tillagning Sätt ugnen på 200°C. Strimla rödlöken och skiva champinjonerna. Fräs champinjonerna i en torr stekpanna tills de släpper ifrån sig vätska. Klicka i lite smör och…

Läs receptet

Mjölkchokladmousse

Ljuvligt len mjölkchokladmousse med marinerade citrusfrukter och mandelkrokant. Förberedelse & tillagning Marinerade citrusfrukter Skär av skalet på citrusfrukterna och skär sedan ut filéerna med hjälp av en vass kniv. Koka upp vatten, socker, vanilj (låt gärna stången gå med). Lyft av plattan och tillsätt citronsaft…

Läs receptet

Lammracks med rosmarinrostad potatis

Rosastekta lammracks som serveras med rosmarinrostad potatis och rödvinsky. En romantisk rätt för den kräsne! Förberedelser & tillagning Sätt ugnen på 150°. Blanda olivolja, örter, salt, peppar och rivet citronskal i en skål. Massera in blandningen i lammracksen. Bryn dem gyllenbruna i smör och olja…

Läs receptet

Gå med i Viva Vin & Matklubb