Mat

Smördegsrullar med valnötter och prästost

Smördegsrullar med valnötter och lagrad prästost är det perfekta mingeltilltugget att servera med ett glas iskallt bubbel. Lätt att förbereda och uppskattat av alla! Förberedelser och tillagning Lägg upp valnötterna i en ugnsfast form och ställ in i kall ugn. Sätt ugnen på 200 grader…

Läs receptet

Julskinkssnittar med rödkålssallad

Knapriga snittar med julskinka och en krämig rödkålssallad med smak av äpple, dijon och rotselleri. Förberedelser och tillagning Strimla rödkålen tunt. Skala bort det yttersta lagret på rotsellerin och riv den på ett rivjärn. Hacka äpplet fint. Lägg allt i en skål och blanda ner…

Läs receptet

Laxsnittar med apelsinfärskost

Enkla laxsnittar med smak av apelsin och vårlök, perfekt till ett glas bubbel på minglet! Förberedelser & tillagning Hacka salladslöken fint. Lägg färskosten i en skål och riv över zesten från en ekoapelsin. Dela apelsinen och addera saften. Blanda väl eller mixa med en mixerstav.…

Läs receptet

Ugnsbakad kyckling med rödbetor, äpple och pepparrot

Laga svensk kyckling med närodlade rotfrukter och äpple, underbart god vintermat. Förberedelser & tillagning Sätt ugnen på 175°C. Skala rödbetorna och dela i kvartar. Dela äpplena i kvartar. Salta och peppra kycklingfiléerna. Lägg ut kycklingfiléerna på en ugnsplåt. Fördela ut rödbetorna runt om. Ringla över…

Läs receptet

Minipajer med svartkål, potatis och kummin

Minipajer som vi fyllt med karamelliserad lök, potatis, svartkål och lagrad ost samt smaksatt med kummin och muskot. Perfekt mingelmat till glöggfesten men smakar lika bra till ett glas bubbel som till glögg! Förberedelser & tillagning Sätt ugnen på 200 grader Skölj svartkålen och hacka…

Läs receptet

Rostade pepparkakssnittar med ädelostkräm

Dessa rostade pepparkakssnittar med en mild ädelostkräm är perfekt till glöggfesten. Men vi måste utfärda en varning, de är farligt goda och går åt i ett nafs! Förberedelser & tillagning: Sätt ugnen på 150 grader (har du varmluft räcker det med 130 grader). Dela den…

Läs receptet

Oxrullader i gräddig pepparsås

Oxrullader fyllda med pepprig färskost och skinka som serveras med en gräddig pepparsås, stekt potatis och inlagd gurka. Njut med ett fruktigt och fylligt rött vin. Förberedelser & tillagning 1. Sätt ugnen på 175 grader. Om potatisarna är stora dela på hälften eller i kvartar.…

Läs receptet

Enkel köttfärspaj

Vi lagar en skrämmande god köttfärspaj till Halloween som vi serverar med en stor krispig grönsallad Förberedelser & tillagning Sätt på ugnen på 200 grader. Hacka lök, vitlök, selleri och morot. Stek lök, vitlök, selleri och morot i olivolja på medelvärme tillsammans med örtkryddorna. Krydda…

Läs receptet

Fläskkotletter med rotsaksmos

Fläskkotletter med rotsaksmos och grönkålschips är något vi gärna bjuder på under hösten när grönkålen och rotfrukterna är som bäst. Förberedelser & tillagning 1. Sätt ugnen på 150°C. Repa grönkålen och dela i mindre bitar. Lägg ut på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla över olja…

Läs receptet

Lax med nudelsallad

Lax med nudelsallad som vi serverar med krispig rödkål och toppar med sesamfrön samt cashewnötter. Förberedelser & tillagning 1. Sätt ugnen på 175°C. Lägg laxen i en ugnsform. Ringla över olja. Salta och peppra. Pressa över saft från en lime. Ställ in i ugnen ca…

Läs receptet

Gå med i Viva Vin & Matklubb