Mat

Örtkyckling – allt i en panna

Superenkelt recept, bara att lägga alla ingredienser i formen och skjuts in i ugnen! Följ receptet nedan, eller välj dina egna favoritgrönsaker att ha till kycklingen.  Vill man servera vin till denna rätt skulle vi rekommendera ett medelfylligt rött vin gärna med lite örtiga toner…

Läs receptet

Halloumirårakor med syrad rödlök och basilikakräm

Med lite riven halloumi i rårakorna blir de extra mättande och får en god sälta. Servera med syrlig rödlök och en len basilikakräm. Den syrade rödlöken gör du med fördel dagen innan rätten ska serveras. Förberedelser & tillagning Syrad rödlök Löken gör du med fördel…

Läs receptet

Krämig lövbiffspasta med svamp, pinjenötter och rödbetschips

Pasta + svamp + grädde = sant. I denna krämiga pastarätt får lövbiffen sällskap med vitlök, nystekt svamp, rosmarin och muskot. Vi toppar med nyriven parmesan, rostade pinjenötter samt krispiga och söta rödbetschips som ger en extra  textur och smakdimension. I glaset bjuder vi gärna…

Läs receptet

Pasta med blomkål och sardeller

Enkel och god snabbmat! Sardellerna ger ett fint djup i smakerna till denna enkla och snabba pastarätt. Recept: Elin Carleke Foto: Hannah Kompanik Förberedelser & tillagning 1. Koka upp och salta pastavatten. Lägg i pastan och koka enligt pastans anvisningar.1. Koka upp och salta pastavatten. Lägg i…

Läs receptet

Rimmad torskrygg med ärtcremé och palsternacka

Rimma torsken för en härlig fast konsistens och fin sälta. Den serveras i denna rätt med pigg kall ärtcremé och ugnsrostad palsternacka vilket ger en god smakbrytning. Recept: Elin Carleke Foto: Hannah Kompanik Förberedelser & tillagning Blanda salt, socker och vatten och rör så det löser sig.…

Läs receptet

Köttbullar med stjärnanis i mustig tomatsås

En riktig Lady & Lufsen måltid där de italienska köttbullarna som smaksatts med karamelliserad lök och stjärnanis får koka klart i en mustig tomatsås. En bra recept på en bella notte! Förberedelser & tillagning Finhacka vitlöken och fräs den försiktigt i lite olivolja i en…

Läs receptet

Kycklingrullad med brännvinsost & senap

Saftiga kycklingrullader med smällt ost och färska kryddor i sällskap med ugnsbakad vitkål som serveras med en vinägrett. Vill man servera mer kolhydrater till denna rätt är det gott med till exempel råris eller mathavre. Recept: Elin Carleke Foto: Hannah Kompanik Förberedelser & tillagning Värm ugnen till…

Läs receptet

Pasta med råstekt jordärtskocka och kantareller

En snabblagad vegetarisk pastarätt där mjuka fina höstsmaker av jordärtskocka och kantarell har huvudrollen. Servera gärna tillsammans med ett medelfylligt vitt vin med lite ekfatskaraktär. Recept: Elin Carleke Foto: Hannah Kompanik Förberedelser & tillagning Skala, skiva och råstek jordärtskockor i 1 msk smör. Ta ur…

Läs receptet

Vispat brynt smör med citron och dill

Detta brynta smör med smak av citron och dill är perfekt att ha på knäckebröd till kräftskivan eller varför inte på färskpotatis till en bit stekt fisk? Förberedelser & tillagning Finhacka dillen och lägg i en vispsskål. Riv över skalet från citronen, undvik att få…

Läs receptet

Extra len hummus med färgglad tomatsallad

Passa på att njuta av våra svenska tomater nu när de är i säsong. Servera som en lättare middag eller till en sensommarlunch. Hemligheten bakom denna hummus är att man skalar kikärtorna för att få den extra len. Ett lite pilligt och tidskrävande jobb med…

Läs receptet

Gå med i Viva Vin & Matklubb

Lämna din e-postadress och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!