Mat

Lax med ingefära, krasse och sesamvinägrett

Det här är ett kul och somrigt sätt att slänga ihop något snabbt och fräscht till drinken ute i trädgården. Jag lovar, du kommer att »impa« på de flesta! /Tina Nordström Till denna rätt tycker vi att ett friskt vitt vin med en liten sötma…

Läs receptet

Biffsallad med Dijonnaise

En sallad vi gärna serverar en lördagskväll tillsammans med ett glas rött. Med semitorkade tomater och en kall krämig Diojonnaise samt nystekt ekologisk ryggbiff  är detta en sallad utöver det vanliga. Dijonnaisesåsen är ganska lik bearnaisesås i smaken och är en utmärkt kall kompanjon till…

Läs receptet

Kryddiga korvar med rostad potatis samt krämig sås med örtolja

Ett lättlagat recept där nästan allt är på en plåt. Välj korvar med hög kötthalt och kryddning efter smak. Gräddfilen med örtolja hjälper till göra rätten mildare om man valt en riktigt kryddig korv. Toppa anrättningen med rostad Västerbottenost och njut! Serveras med fördel tillsammans…

Läs receptet

Italiensk färsrulle med pancetta, salvia och parmesan

Denna Italieninspirerade färsrulle är en ypperligt bra smakkompanjon till ett klassiskt italienskt vin. Välj själv om du gör den på kalvfärs eller fläskfärs. Med en fyllning av parmesan, soltorkade tomater och salvia samt ett täcke av pancetta blir det en riktig lyxmåltid hursom. Förberedelser &…

Läs receptet

Pasta med champinjonsås och rostad blomkål

En enkel vardagsrätt som går snabbt och lätt att laga. Den traditionella pastan har i detta recept bytts ut mot bönpasta och får sällskap av en smakrik champinjonsås och krispig blomkål. Vill man hellre ha vanlig pasta går det självklart lika bra. Vi väljer att…

Läs receptet

Pistagepesto med mynta

En spännande pesto med pistagenötter som bas. Med smak av mynta, citron och vällagrad parmesan är det en riktigt bra kompanjon till nötfärsbiffar eller grillad kyckling. Förberedelser & tillagning Mixa alla ingredienserna till peston i en mixer/liten matberedare. Smaka av med salt och spä eventuellt…

Läs receptet

Charkbricka med grillad sparris och parmesanaioli

En vårig charkbricka där sparrisen får sällskap av salta charkuterier och en parmesanaioli. Servera gärna med ett glas friskt rosévin. Förberedelser & tillagning Ta ut charkuterierna ur kylen så att de inte är kylskåpskalla vid servering. Mixa äggulan med riven parmesan och vitlök och vinäger.…

Läs receptet

Varmrökt lax med fräsch risonisallad

En fräsch risonisallad är ett perfekt tillbehör till en bit ljummen varmrökt lax. Med en enkel vinägrett som dressing får grönsakernas smaker vara huvudrollen i denna rätt. Vi väljer att servera denna varmrökta lax med risonisallad tillsammans med ett fräscht ljust rosévin från Provence. Förberedelser…

Läs receptet

Toast Chilagen

Varför inte sätta lite chilisting på en klassisk toast skagen så att det blir en toast chilagen istället? Smaksätt med chili efter tyckte och smak och servera gärna ett rieslingvin med ett uns sötma till för att balansera upp hettan i denna förrätt. Recept och…

Läs receptet

Laxtårta med pepparrotskräm och spenat

En festligt förrätt till påskmiddagen! Denna gröna laxtårta med gröna pannkakor är fylld med kallrökt lax, en örtig pepparrotskräm samt toppad med gurka och ärtskott. Njut gärna med ett glas rosébubbel. Serverar du denna laxtårta till förrätt räcker den till 4-6 personer. Vill du göra…

Läs receptet

Gå med i Viva Vin & Matklubb

Lämna din e-postadress och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!