Mat

Bakad sallad med mandel, harissa och yoghurt

Varm sallad?! Ja, prova denna supergoda bakade romansallad med rostad mandel, harissa och yoghurt. Servera antingen som en förrätt eller som huvudrätt tillsammans med stekt  eller grillad kyckling eller vit fisk. Förberedelser & tillagning Värm ugnen till 200 grader. Rosta den skalade mandeln i en…

Läs receptet

Cannelloni med salsiccia i tomatsås

Cannelloni med salsiccia är en underbar rätt att bjuda på, mycket smak för liten insats i köket. Förberedelser & tillagning 1. Sätt ugnen på 175°C. Börja med såsen. Finhacka lök och vitlök. Fräs i olivolja tills allt är genomskinligt. Häll på körsbärstomaterna och blanda i…

Läs receptet

Pizza med svamp vitlök och pecorino

En riktig italiensk pizza med svamp vitlök och pecorino i Paolo Robertos tappning. Receptet är hämtat ur Paolo Robertos kokbok Paolo Robertos Italienska kök – mat från gudarnas stig (Bonnier Fakta) Förberedelser & tillagning Börja med att göra pizzadegen. Sätt i god tid ugnen på 250 grader…

Läs receptet

Crépes med svamp och ricotta

70-tals klassikern crépes serveras här i en uppdaterad variant med svamp, ricotta och mozzarella. Enkelt att svänga ihop och försvinnande gott. Förberedelser & tillagning Värm ugnen till 175 grader. 1.Vispa ihop vetemjölet med salt och hälften av mjölken. Blanda i resten av mjölken samt äggen …

Läs receptet

Gräddig köttgryta med svamp och timjan

En gräddig köttgryta med svamp och timjan som du kan göra antingen på nöt eller vilt. Lika gott vilket som. Servera med pressad potatis eller ris och en grönsallad. Förberedelser & tillagning 1.Skär köttet i 2×2 cm bitar. Strimla baconet. Dela svampen i mindre bitar.…

Läs receptet

Rostbiff med ugnsgrönsaker och rödvinssås

Hemmagjord rostbiff som serveras med ugnsgrönsaker och en mustig rödvinssås. Förberedelser & tillagning 1. Sätt ugnen på 150°C. Salta och peppra rostbiffen. Bryn runt om och lägg sedan över i en ugnsfast form. Krydda med timjan. Tillaga i ugnen tills innertemperaturen är ca 55 grader.…

Läs receptet

Pasta med kalkonfilé mangold och fänkål

Ett underbart italienskt pastarecept med kalkonfilé, mangold och fänkål av Paolo Roberto. Inspirationen till detta recept är hämtat från hans italienska fastrar men han har på eget bevåg och med livet som insats tillsatt lite grädde i receptet. Receptet är hämtat ur Paolo Robertos kokbok…

Läs receptet

Grön ärtsoppa med räkor

Här serverar vi grön ärtsoppa med räkor tillsammans med grillat bröd fyllt med färskost och ett glas krispig Sauvignon Blanc. Förberedelser & tillagning 1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i olja på medelhög värme utan att löken får färg. Blanda i vatten och…

Läs receptet

Tacoquesadillas

Dessa quesadillas har vi fyllt med en smakrik tacofärs och krämig ost. Servera tillsammans med en avokadosallad, gräddfil och salsa att doppa dem i. Tips: Receptet går lika bra att göra på vegetarisk färs men tänk då på att du kanske behöver tillsätta lite mer…

Läs receptet

Pastarisotto med chorizo

Pastarisotto gjord på risoni med chorizo där hela middagen tillagas i en gryta. Superenkelt och med mycket smak. Förberedelser & tillagning Hacka lök och vitlök fint. Hacka persilja och paprika samt dela tomaterna i kvartar. Skiva chorizon i halvmånar. Värm en traktörpanna och stek chorizon…

Läs receptet

Gå med i Viva Vin & Matklubb

Lämna din e-postadress och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!