Mat

Pastasallad med pesto och serrano

Hemmagjord pesto är mer än dubbelt så gott som färdigköpt. Här serveras peston med pasta, ljuvliga tomater och salt jamon serrano. Enkla men underbart goda smaker. Till denna rätt passar ett fruktigt rött italienskt vin. Tips: Det är även gott att blanda i bladspenat eller…

Läs receptet

Kumminkex till ost

Dessa spröda kumminkex påminner lite om Digestivekex i smaken. Servera på ostbrickan eller varför inte på kräftskivan. Gillar du inte kummin kan du utesluta det och få mycket goda kex ändå. Förberedelser & tillagning Sätt ugnen på 200 grader Stöt kumminfrön lätt i en mortel.…

Läs receptet

Björnbärssmulpaj

En mycket lättlagad smuldegspaj med björnbär. Vi serverar gärna denna björnbärssmulpaj med lättvispad grädde men den är lika god med vaniljsås eller vaniljglass till. Förberedelser & tillagning Värm ugnen till 200 grader. Hacka mandeln medelfint. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Gör kuber av…

Läs receptet

Örtfyllda järpar med bakad fetaost

Att baka fetaost gör osten härligt krämig i konsistensen. Ett underbart tillbehör till kött- eller fiskrätter. Här serverar vi den med järpar smaksatta med rosmarin, salvia och vitlök samt tunt skivade och rostade rotfruker. Enkel, god och nyttig mat. Förberedelser & tillagning Värm ugnen till…

Läs receptet

Zucchinitarte

Perfekt sensommarmat för varma dagar! Servera gärna denna zucchinitarte med en stor tomatsallad med färska örter. Ett riktigt kallt och krispigt vitt vin är gott till. Förberedelser & tillagning Värm ugnen till 225 grader Skiva lök och zucchini tunt. Stek löken i lite olja och…

Läs receptet

Kycklingrulader med salami och ost

Involtini di pollo con salami e parmigiano, con patate al forno är det italienska namnet på denna rätt som med sina enkla men goda smaker snart blir en favorit. Receptet är hämtat ur boken Paolo Robertos italienska kök: mat från gudarnas stig (Bonnier Fakta) Foto: Anna Huerta…

Läs receptet

Grillat nötkött med chimichurri och primörer

Grillat är godast, särskilt när man kan servera härliga primörer och goda såser till som denna chimichurri. Förberedelser & tillagning 1. Finhacka persilja och vitlök till Chimichurrin. Blanda med olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar. Låt stå medan resten blir färdigt. 2.…

Läs receptet

Nötfärsbiffar med rostade morötter och dukkah

I denna rätt serverar vi saftiga nötfärsbiffar smaksatta med citron, vitlök och persilja med ugnsrostade morötter som toppas med krydd- och nötblandningen dukkah. För den som vill kan man även servera rostad potatis eller bulgur till. Förberedelser & tillagning Dukkah Rosta hasselnötterna och mandeln i…

Läs receptet

Citrongravad lax med aioli och rostad potatis

Gravad lax är en god svensk klassiker och i denna variant där den är smaksatt med citron blir det en riktigt fräsch sommarrätt.  Servera med Förberedelser & tillagning 1. Dela laxen i två bitar. Finhacka dillen. Blanda socker, salt och svartpeppar i en skål. Gnid…

Läs receptet

Pizza med ädelost, päron och grönkål

Kombinationen ädelost och päron är riktigt bra och vad kan göra det bättre än att lägga det på en pizza tillsammans med grönkål, hackade valnötter och lite ringlad honung? Serveras med fördel med ett fruktigt vitt vin från Alsace. Förberedelser & tillagning Gör pizzadegen och…

Läs receptet

Gå med i Viva Vin & Matklubb

Lämna din e-postadress och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!