Mat

Biff Rydberg

Biff Rydberg är som en lyxvariant av pytt i panna där alla råvaror steks upp för sig. Servera med en god senap, äggula och massor av persilja. 1. Sätt ugnen på 75°C. Skala potatisen och skär den i 1×1 cm tärningar. Lägg i ett durkslag…

Läs receptet

Sommarsallad med kyckling och getost

Kyckling, fräscha grönsaker och getost blir en ljuvlig kombo tillsammans med rostade hasselnötter och ett litet glas fransk rosé. Förberedelser & tillagning Sätt ugnen på 175°C. Hetta upp en stekpanna med lite smör. Bry kycklingfiléerna 3 minuter på varje sida. Lägg över i en ugnsfast…

Läs receptet

Grillad Sea Bream med örter

Helgrillad fisk får oss att drömma om ljumma kvällar vid medelhavet. Vi fyller fisken med färska örter, citron, vitlök och olivolja. Förberedelser & tillagning Be att få fisken rensad hos din fiskhandlare. Skölj av fisken utvändigt och invändigt med kallt vatten. Skär 3-4 snitt i…

Läs receptet

Nötfärsbiffar med ajvar

Nötfärsbiffar som fått smak av ajvar och fetaost serveras tillsammans med rostad potatis och lättkokt broccoli. Förberedelser & tillagning Sätt ugnen på 200°C. Skölj potatisen och skär i klyftor. Blanda med lite olja och lägg ut på en ugnsplåt. Strö över salt och svartpeppar. Ställ…

Läs receptet

Örtmarinerad fläskkarré

Marinera din fläskkarré i en härlig örtmarinad innan du grillar den för mesta smak. Servera sedan med grillade grönsaker och en krämig örtaioli. Förberedelser & tillagning Finhacka hälften av de färska örterna. Blanda med olja, vinäger, salt och peppar. Lägg karrébitarna i en plastpåse (eller…

Läs receptet

Grillad ryggbiff med tomatsalsa

Hemlagad bearnaisesås, grillad ekologisk ryggbiff, tomatsalsa och rostad nypotatis. Underbart gott och uppskattat av de flesta! Förberedelser & tillagning Ta fram köttet så att det blir rumstempererat (tänd grillen om du ska grilla). Koka potatisen, låt svalna. Blanda sedan med lite olja och rosta i…

Läs receptet

Stekt torsk med remouladsås

Stekt torsk med remouladsås, kokta gröna ärtor och ugnsstekt potatis. Vi serverar denna klassiker med ett friskt medelfylligt vitt vin gjort på Chenin Blancdruvan. Förberedelser & tillagning 1. Blanda alla ingredienser till remouladsåsen i en skål. Låt stå tills resten är färdigt. 2. Sätt ugnen…

Läs receptet

Pizzabullar med pesto & örter

Snabba pizzabullar som vi fyller med tomatpesto eller en örtröra på färska örter, citron och vitlök. Perfekt på buffébordet eller som tilltugg till ett glas mousserande vin innan maten. Vill du ha fler somriga recept och vintips? – Ladda ner vår sommarfestguide! Förberedelser & tillagning…

Läs receptet

Ricottafylld tortelloni med kronärtskockor

Snabbt och gott med färdigköpta tortelloni eller lite mer lyxigt och rustikt med hemmagjorda. Du väljer själv efter ambitionsnivå. Förberedelser & tillagning 1. Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen (eller gör egen, se nedan). Häll av vattnet och ringla över lite olja. 2. Finhacka schalottenlök…

Läs receptet

Färsbiffar med ajvar och fetaost

Ajvar och fetaost är underbart gott till och i dessa färsbiffar. Vi serverar dem med lättkokt broccoli och ugnsrostad potatis. Förberedelser & tillagning: Sätt ugnen på 200°C. Skölj potatisen och skär i klyftor. Blanda med lite olja och lägg på en ugnsplåt. Strö över salt…

Läs receptet

Gå med i Viva Vin & Matklubb