Mat

Kycklinglårfilé i tomatsås med citron och oliver

Saftiga kycklinglårfiléer serveras i en mustig tomatsås med smak av citron och oliver. Servera med ett gott nybakt surdegsbröd som kan fånga upp all den goda såsen. Till denna maträtt tycker vi att ett mjukt och fruktigt rött vin passar bäst i glaset. Förberedelser &…

Läs receptet

Köttfärsfyllda gratinerade frallor

Som en lyxigare varm macka är dessa köttfärsfyllda gratinerade frallor. Servera med en stor grönsallad och ett glas fylligt rött vin. Förberedelser & tillagning Sätt på ugnen på 200 grader. Hacka lök, vitlök, selleri och morot. Stek lök, vitlök, selleri och morot i olivolja på…

Läs receptet

Laxtartar med gurka, fänkål och dillmajonnäs

En härlig förrätt att börja en helgmiddag med. Denna lyxiga laxtartar med gurka, fänkål och dillmajonnäs serverar vi gärna tillsammans med ett friskt vitt vin. Receptet  är hämtat ur kokboken Fredagskockens helgmenyer: trerättersmiddagar med vintips (Semic)  Recept: Mattias Larsson Foto: Jakob Fridholm Förberedelser & tillagning Kan förberedas…

Läs receptet

Penne alla crema med sidfläsk, lök, spenat och ärtor

En krämig pasta med salt och rökigt sidfläsk och grön fräschör i form av spenat och ärtor. På runt 20 minuter har du en krämigt god pastamiddag att njuta av. Vi väljer att servera ett friskt vitt vin med en lite fatkaraktär till denna pasta…

Läs receptet

Grekisk grönsaksgratäng med fetaost

En ljuvlig grekisk grönsaksgratäng med fetaost och smak av medelhavet toppad med  färska örter. Perfekt som tillbehör till färsbiffar, fläskfilé, lite kallskuret eller bara som den är med en bit nybakt baguette. Recept och foto: Viva Vin & Matklubb Förberedelser & tillagning Sätt ugnen på…

Läs receptet

Kryddig högrev med fänkål och äpple

Mört långkokt högrev med vintergrönsaker är en underbart rustik och god maträtt. Fantastiskt gott med ett lent potatismos. Receptet är hämtat ur Tina Nordströms kokbok Tinas kök: grunderna, genvägarna och mina bästa recept. (Bonnier Fakta) Foto: Lennart Weibull Förberedelser & tillagning Värm ugnen till 150 grader. Ta…

Läs receptet

Lakritsfeber – lakritschoklad, lakritsfärskost, lakritsbrûlée

Lakrtis, antingen älskar man det eller så hatar man det. Vi har recepten för dem som älskar det. Mattias Larsson här har tagit fram lakrits x 3. Lakritsfeber! Lakritschoklad, lakritsfärskost och lakritsbrûlée kommer det recept på här. Servera dem allihop tillsammans eller välj ut din…

Läs receptet

Mjukbakad lax med grönsaker i enkel cidersmörsås

På runt 30 minuter har du en vällagad och balanserad laxrätt. Den är förvisso från en kokbok om vardagsmat men vi tycker den passar lika bra en helgkväll. Till denna laxrätt tycker vi att ett friskt, fruktigt och aromatiskt vitt vin passar bäst till som…

Läs receptet

Köttfärspanna med ägg och vintersallad

En värmande och mättande rätt, rikligt toppad med ägg och smält ost. Recept: Elin Carleke Foto: Hannah Kompanik Förberedelser & tillagning Sätt ugnen på 200 grader.Finhacka lök och fräs i en stekpanna med olja tills löken mjuknar. Tillsätt köttfärs och bryn. Tillsätt körsbärstomaterna och kryddor: Lägg köttfärsen…

Läs receptet

Vinterkyckling med citrus, kardemumma och grönkålschips

Ett smakrikt recept där kycklingen får sällskap av en krämig sås smaksatt med citrus och kardemumma som serveras med rustika rotfrukter och krispiga grönkålschips. Utmärkt att servera tillsammans med ett lite lättare rödvin från Frankrike. Recept och foto: Helena Elm – baraenkakatill.se Förberedelser & tillagning…

Läs receptet

Gå med i Viva Vin & Matklubb

Lämna din e-postadress och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!