Mat

Charkbricka

Charkbrickor kan du göra på många sätt efter tycke, smak och plånbok. När du handlar till din bricka i charkdisken, be att få smaka innan du köper så att du får dina favoriter. Servera med Prosecco, ett italienskt mousserande vin som finns i många prisklasser,…

Läs receptet

Gör din egen buljong

Koka din egen buljong istället för att köpa färdig. Det är lättare än du tror och smakar framförallt godare. Har du lite rotfrukter och lök över och några timmar till godo så sätt igång. Vad man har i buljongen kan variera, se vår recept som…

Läs receptet

Bakad lax med inlagd kronärtskocka, inlagd paprika och fetaost

En perfekt middag för hela familjen när man har ont om tid. Perfekt när allt tillagas på samma plåt. Mycket smak på liten insats! Receptet är hämtat ur Tommy Myllymäkis fina kokbok Fisk & skaldjur (Natur & Kultur) Foto: Charlie Drevstam Förberedelser & tillagning: Sätt ugnen på 150…

Läs receptet

Pepparstarka biffar med mustig tomatsås

De här pepparstarka biffarna serveras med en mustig tomatsås smaksatt med fänkål och chili samt gärna en stor grönsallad och en krämig risotto. Förberedelser & tillagning: 1. Hetta upp smör och olja i en stekpanna. Lägg i biffarna och stek dem 2-3 minuter på var…

Läs receptet

Musslor med fänkål

En smakrik variant av Moules Marinières där man uteslutit grädde och smör och smaksätter med fänkål. Servera tillsammans med baguette eller varför inte pommes frites? Vill man servera vin till denna rätt rekommenderar vi ett friskt rosévin från Provence för riktig medelhavskänsla mitt i vintern.…

Läs receptet

Kalvkotlett med dijonsenap

En fransk klassisk rätt där möra kalvkotletter får smak av Dijonsenap, örter och vitlök. Servera med lite rödvinssås och ratatouille eller kokt/rostad potatis och grönsaker. Krögaren Yohan Adell som har gjort receptet säger såhär: ”Detta är så franskt och sååå gott, kalvkotlett med dijonsenap. Här väljer jag…

Läs receptet

Tray baked chicken – ugnsbakad kyckling

En middag där allt lagas på samma plåt. Tidseffektivt och spar på disken. Denna ugnsbakade kyckling passar lika bra en vardag som till en festligare helgmiddag. Vällagad mat blir automatiskt festligt tycker vi! Servera gärna denna tray baked chicken tillsammans med ett lättare rödvin som…

Läs receptet

Rostad butternutsquash med pärlcouscous och svartkål

Rostad butternutsquash med pärlcouscous och svartkål är en rätt där varje del är viktigt för att skapa harmoni i smakerna som blir underbart goda tillsammans. Servera gärna tillsammans med ett medelfylligt vitt vin från Alsace. Recept och foto: Malin Randeniye  Förberedelser & tillagning: Pärlcouscous Koka…

Läs receptet

Salame di fichi

Salame di fichi är en sorts fikonkaka från Marche. Kakan är gjord på torkade fikon, blandade med mandel, bitar av valnöt och stjärnanis, smakar utmärkt tillsammans med en god ost och ett dessertvin. Förberedelser & tillagning: Skär bort fikonens stjälkar om det behövs, hacka dem…

Läs receptet

Bruschetta med ärter, mynta och fetaost

En perfekt förrätt som går lika bra att servera på stående fot på lite mindre brödbitar tillsammans med ett fruktigt bubbel i glasen. Ärter och mynta är en klassisk kombination som smakar fantastiskt. För att bryta av mot de söta ärterna har Frej fetaost och citron…

Läs receptet

Gå med i Viva Vin & Matklubb

Lämna din e-postadress och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!