Mat

Grillat nötkött med chimichurri och primörer

Grillat är godast, särskilt när man kan servera härliga primörer och goda såser till som denna chimichurri. Förberedelser & tillagning 1. Finhacka persilja och vitlök till Chimichurrin. Blanda med olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar. Låt stå medan resten blir färdigt. 2.…

Läs receptet

Nötfärsbiffar med rostade morötter och dukkah

I denna rätt serverar vi saftiga nötfärsbiffar smaksatta med citron, vitlök och persilja med ugnsrostade morötter som toppas med krydd- och nötblandningen dukkah. För den som vill kan man även servera rostad potatis eller bulgur till. Förberedelser & tillagning Dukkah Rosta hasselnötterna och mandeln i…

Läs receptet

Citrongravad lax med aioli och rostad potatis

Gravad lax är en god svensk klassiker och i denna variant där den är smaksatt med citron blir det en riktigt fräsch sommarrätt.  Servera med Förberedelser & tillagning 1. Dela laxen i två bitar. Finhacka dillen. Blanda socker, salt och svartpeppar i en skål. Gnid…

Läs receptet

Pizza med ädelost, päron och grönkål

Kombinationen ädelost och päron är riktigt bra och vad kan göra det bättre än att lägga det på en pizza tillsammans med grönkål, hackade valnötter och lite ringlad honung? Serveras med fördel med ett fruktigt vitt vin från Alsace. Förberedelser & tillagning Gör pizzadegen och…

Läs receptet

Pizza med fänkål och dill

En lättlagad och supergod vegetarisk pizza bianco med topping av fänkål, dill, Västerbottensost och crème fraiche. Med lite havssalt och nymald svartpeppar på toppen är du i pizzaheaven. Gör pizzadegen eller använd färdigköpt. Värm ugnen till 250 grader. Tvätta och strimla fänkålen. Skölj och hacka…

Läs receptet

Grönsakspaj med fetaost

En smakrik grönsakspaj med fetaost. Perfekt att servera som en del av en buffé eller som en lättare sommarmiddag eller lunch. Till denna paj serverar vi gärna ett glas fräscht rosévin. Tips! Vill du inte göra ditt eget pajskal går det bra att använda färdig…

Läs receptet

Pasta med salsiccia och fänkål

Hungrig och vill att det ska gå snabbt? Då är denna pasta med salsiccia och fänkål en perfekt rätt. Vräk på med parmesan vid servering och du är i pastahimlen. Förberedelser & tillagning 1. Snitta salsiccia och ta ur innehållet. Dela i mindre bitar. Skiva…

Läs receptet

Örtmarinerad fläskfilé med olivkräm

Örtmarinerad fläskfilé med olivkräm är en perfekt bufférätt som går att förbereda. Vill man servera vin till denna rätt rekommenderar vi ett fruktigt rött vin som inte är alltför tungt. Tips! Oliv- och kaprisröran är riktigt god som dipp till rostat bröd också 1. Sätt…

Läs receptet

Marinerad kycklingfilé med örtsås

Denna rätt passar lika bra till middag som till en del av ett buffébord och kan serveras både ljummen eller kall. Vi serverar gärna denna rätt tillsammans med ett lite fylligare vitt vin vilket även brukar vara ett perfekt vinval till en buffé. Förberedelser &…

Läs receptet

BLT- macka med basilikamajonnäs

BLT står för bacon, lettuce & tomato och är en klassisk brittisk pubmacka. Perfekt som en enkel sommarlunch med ett glas frisk rosé. Förberedelser & tillagning Mixa basilikabladen med majonnäsen med en stavmixer. Ställ kallt Knaperstek baconen och låt dem sedan rinna av på hushållspapper.…

Läs receptet

Gå med i Viva Vin & Matklubb

Lämna din e-postadress och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!