Mat

Fläskkotletter med rotsaksmos

Fläskkotletter med rotsaksmos och grönkålschips är något vi gärna bjuder på under hösten när grönkålen och rotfrukterna är som bäst. Förberedelser & tillagning 1. Sätt ugnen på 150°C. Repa grönkålen och dela i mindre bitar. Lägg ut på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla över olja…

Läs receptet

Lax med nudelsallad

Lax med nudelsallad som vi serverar med krispig rödkål och toppar med sesamfrön samt cashewnötter. Förberedelser & tillagning 1. Sätt ugnen på 175°C. Lägg laxen i en ugnsform. Ringla över olja. Salta och peppra. Pressa över saft från en lime. Ställ in i ugnen ca…

Läs receptet

Pappardelle med skogschampinjoner och salvia

Lättlagad pasta där alla smaker sitter där de ska. Parpadelle med skogschampinjoner i en krämig sås som smaksätts med salvia. Toppa med knaperstekt bacon och nyriven parmesan. Förberedelser & tillagning: Sätt ugnen på 200°C. Lägg ut baconskivorna på en ugnsplåt. Ställ in i ugnen ca…

Läs receptet

Risotto med rödbetor och rostade hasselnötter

Risotto med rödbetor och rostade hasselnötter är riktig comfort food som vi gärna njuter av när höstrusket står vid dörren. Snåla inte på parmesanen! Förberedelser & tillagning Värm sätt ugnen på 200 grader (gärna varmluft) och ställ in en plåt med hasselnötterna. Låt hasselnötterna rostas…

Läs receptet

Krämig pasta med spenat och bacon

Gräddig pasta med spenat som toppas med knaprigt bacon och riven parmesan. Så enkelt, så gott! Förberedelser & tillagning Sätt ugnen på 200°C. Lägg baconskivorna på en bakpappersklädd ugnsplåt. Ställ in i ugnen ca 10 minuter eller tills baconet är klart. Ta ut och låt…

Läs receptet

Ugnsbakad torsk med purjolök och grönkål

Ugnsbakad torsk med purjolök och grönkål som vi toppar med knaperstekt bacon och serverar med kokt potatis. Ett lättare rött vin är gott till. Förberedelser & tillagning Sätt ugnen på 175°C. Skala potatisen och koka. Lägg torsbitarna i en ugnsfast form. Ringla över lite olja.…

Läs receptet

Fyllda tomater som på Sicilien

Ljuvliga fyllda tomater som för tankarna till Sicilien. Vi har fyllt tomaterna med  svarta oliver, sardeller, vitlök, olivolja och toppat med vällagrad parmesanost. Servera som de är med lite bröd för en lättare lunch eller som förrätt. Vill du tomaterna som en huvudrätt är det…

Läs receptet

Krämig svampröra på brioche

Fira fredag med dessa läckra svampmackor. Vill du lyxa till det riktigt serverar du röran på en bit rostad brioche. Denna svampmacka passar bra att antingen servera som plockmat innan maten, som förrätt eller till huvudrätt och du lägger till lite chark vid sidan om.…

Läs receptet

Biff Rydberg

Biff Rydberg är som en lyxvariant av pytt i panna där alla råvaror steks upp för sig. Servera med en god senap, äggula och massor av persilja. 1. Sätt ugnen på 75°C. Skala potatisen och skär den i 1×1 cm tärningar. Lägg i ett durkslag…

Läs receptet

Sommarsallad med kyckling och getost

Kyckling, fräscha grönsaker och getost blir en ljuvlig kombo tillsammans med rostade hasselnötter och ett litet glas fransk rosé. Förberedelser & tillagning Sätt ugnen på 175°C. Hetta upp en stekpanna med lite smör. Bry kycklingfiléerna 3 minuter på varje sida. Lägg över i en ugnsfast…

Läs receptet

Gå med i Viva Vin & Matklubb