Mat

Pestobakad spätta med spenatrisotto

Supergod och snabblagad fiskrätt! På 30 minuter har du middagen på bordet och kanske att man hinner sluka den på 20 för att den är så god? Receptet  är hämtat ur kokboken Fredagskockens bästa vardagsmat på 20, 30 eller 40 minuter (Semic)  Recept: Mattias Larsson Foto: Jakob…

Läs receptet

Hel ugnsbakad röding med smörsås och pressad potatis

Röding som har blivit en trendfisk på restaurang är toppen att även tillaga hemma. Ugnsbaka den hel och servera med en härlig sås och pressad potatis. I glaset föredrar vi ett elegant vitt vin. Receptet är hämtat ur Tina Nordströms kokbok Tinas kök: grunderna, genvägarna och…

Läs receptet

Dansk fleskestej med rödkål

En dansk klassiker till söndagsmiddagen i Tina Nordströms tappning. Serveras gärna med ett mjukt rött vin. Recept och foto är hämtat ur Tina Nordströms kokbok Tinas kök : grunderna, genvägarna och mina bästa recept (Bonnier Fakta)  Förberedelser & tillagning Fräs kål, lök och äpple till rödkålen…

Läs receptet

Kycklinggryta allt-i-ett

En härligt smakrik kycklinggryta inspirerad av Jamie Oliver, där ett gott bröd är allt som behövs bredvid. Grytan ska lagas i ugnen, men har du inte en ugnsfast gryta går det bra att koka den på spisen också. Recept och foto är hämtat ur kokboken Håkan…

Läs receptet

Bowl med nordiska smaker

Det har blivit populärt att servera så kallade ”bowls”. Vi har hakat på trenden och gjort en variant med nordiska smaker som persilja, picklade morötter, mör rostbiff och Västerbottenchips. Som grund använde vi svenskt matvete. I denna rätt kan du själv välja ambitionsnivån, om du…

Läs receptet

Chokladtryffelpaj med dulce de leche

En riktigt mäktig och söt paj för chokladälskaren gjord på mandelbotten, chokladtryffel med kaffesmak och krämig dulce de leche. Serveras med fördel tillsammans med starkt kaffe och Anthon Berg likör. Förberedelser & tillagning Värm ugnen till 200 grader. Lägg ner mandelmjöl, vetemjöl, socker och salt…

Läs receptet

Tinas torskrygg Florentine

Gratängen som tillagningsmetod är en verklig skänk från de högre köksmakterna. Det går knappt att hitta ett mer föredömligt sätt att laga mat. Allt i en och samma form där smakerna hjälper varandra till ett krämigt, tillmötesgående och superfint resultat!  /Tina Receptet är hämtat ur…

Läs receptet

Oxfilé med baconstekt savoykål, smördegsinbakad potatis och senapsgrädde

En riktigt lyxig lördagsmiddag! Servera gärna tillsammans med ett fylligt rött vin i glaset. Receptet  är hämtat ur kokboken Fredagskockens helgmenyer: trerättersmiddagar med vintips (Semic)  Recept: Mattias Larsson Foto: Jakob Fridholm Förberedelser & tillagning Kan förberedas: Börja med potatisen: Värm ugnen till 190°C. Skala och riv…

Läs receptet

Croissant med brie och karamelliserad lök

Dessa försvinnande goda croissanter serverar vi gärna som en förrätt till en soppmiddag eller bara som ett litet kvällssnacks. Perfekt till ett glas fylligt rött vin. Förberedelser & tillagning Ta ut brieosten ur kylen så att den blir rumstempererad. Värm ugnen och baka av croissanterna…

Läs receptet

Krämig svampsoppa

En mycket krämig och smakrik svampsoppa. Superenkel att göra och perfekt att förbereda om man vill servera den som en förrätt till en middagsbjudning. Recept & foto: Hanna Rüter – Viva Vin & Matklubb Förberedelser & tillagning Rensa och hacka svampen. Hacka lök och vitlök…

Läs receptet

Gå med i Viva Vin & Matklubb

Lämna din e-postadress och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!