Vin till julmat

Att hitta ett enda vin som passar till alla julbordets rätter är näst intill en omöjlighet och till många av rätterna kanske man ändå föredrar att servera öl, snaps eller mumma till. Vi tycker ju självklart att man även kan servera vin till delar av julbordet och satt ihop några vintips för er som vill servera vin till jul.

Till det småvarma som köttbullar, prinskorv och revbensspjäll tycker vi att en klassisk Rioja med sin fruktighet och kryddighet är ett utmärkt val. Vi väljer Montelciego Reserva från 2014. Vinet har en kryddig och nyanserad smak med toner av körsbär, kanel, pomerans och tobak samt en väl balanserad fatkaraktär.

Till laxen, Janssons och ostarna på julbordet är ett medelfylligt vitt vin från Alsace det perfekta valet. Bestheim Pinot Gris Premium Réserve är ett friskt och fruktigt vin med toner av päron, persika, honung och citrus.

Till julens sötsaker som fudge, ischoklad och marsipan rekommenderar vi ett glas av Anthon Berg Cream Liqueur. Även underbart god att sitta och smutta på när man knäcker julens nötter.

Vintips

Montelciego Reserva

En mycket klassisk Rioja från familjeföretaget Bodegas Montelciego!

Pris: 99 kr. 750 ml
Alkoholhalt: 13%
Artnr: 2716

Finns i Systembolagets butiker   Hitta närmaste butik

Beställ

Vintips

Bestheim Pinot Gris Premium Réserve

Ett av våra äldsta viner i sortimentet och en storsäljande klassiker från Alsace som a… Läs mer

Pris: 99 kr. 750 ml
Alkoholhalt: 13%
Artnr: 2899

Finns i Systembolagets butiker   Hitta närmaste butik

Beställ

Vintips

Anthon Berg Cream Liqueur

EN KLASSIKER I NY TAPPNING! Världskända Anthon Berg Marsipanbröd finns nu som likör me… Läs mer

Pris: 189 kr. 500 ml
Alkoholhalt: 17%
Artnr: 82070

Finns i Systembolagets butiker   Hitta närmaste butik

Beställ

Fisk minst en dag i veckan!

Vi gillar fisk och har massor av härliga fisk- och skaldjursrecept att bjuda på. Prova någon av dessa nästa gång du ska laga fisk.

Häng med oss på sociala medier!

Följ oss på Facebook och Instagram för att inte missa spännande tävlingar och det senaste nytt inom vår vin- och matvärld!

Gillar du ekoviner?

Gillar du ekoviner och vegetarisk mat? Besök vår systersajt ekovin.se för att botanisera bland ekoviner och härliga vegetariska recept.

Gå med i Viva Vin & Matklubb