Dina favoriter
Laddar favoriter...

Vinval till charkbrickan?

Till charkbrickan kan det vara knepigt att välja vin då typerna av charkuterier skiljer sig mycket i smak och struktur. Det som funkar bäst till mycket är ett ofatat vitt vin med hög syra, snälla tanniner och mjuk frukt. Det är svårt att matcha allt på brickan till ett rött vin, i synnerlighet till de lite kryddigare bitarna som salami.

Ett vin med en aning restsötma passar särskilt bra till de kryddiga och de rökta salamivarainterna, då vinets sötma balanserar både hetta och röksmak. Prova med fördel Jean Biecher Pinot Gris.

Vill man inte ha ett vin med restsötma kan man istället prova ett fruktigt vin av exempel druvan chenin blanc, ZOLA är en blend av druvorna chenin blanc , chardonnay och sauvignon blanc. Vinets friska och fruktiga toner passar till de mesta på charkfatet. Rosévin parerar också charkbrickans smaker bra. Den fruktiga och örtiga smaken från vinet går fint ihop med umamin från charkuterierna och köttets sälta balanseras av vinets Syra. District 7 Pinot Noir Rosé är ett elegant rosevin som med sina bräiga toner lyfter charkuteriernas smaker.

Röda viner har det generellt inte lika lätt att bemöta de olika smakerna, men de finns alternativ som absolut gör helhetsintrycket harmoniskt. Ett medelfylligt fruktigt vin från Italien passar väldigt bra, Maggio och Langhe rosso är två druvblandade viner från Piemonte med härlig frukt och fräsch syra som vars sällskap till charkbrickan upplevs som en självklarhet. Även Barberadruvan från samma område gör bra ifrån sig. Med sin höga syra och fruktiga smak bildar dessa viner ett lyxigt och smakrikt slutresultat, Livio Pavese Barbera del Monferrato och P.Lex Piemonte DOC Barbera

Vintips

Du kanske också gillar

25 år eller äldre?
Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.
För att denna webbplats ska fungera optimalt, sparas på din enhet s.k. cookies som lagrar information om ditt besök, såsom val och inställningar. Utöver dessa nödvändiga cookies, vill vi även använda oss av analyscookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt. Data vi lagrar kan komma att användas i marknadsföring.
ANPASSA