Le Terroir Reserve
199 kr
Letar du efter en stilren box med ett lika stilrent vin? Då har du kommit rätt!
Till en kött- eller fiskbit är det ibland magiskt gott med en krispig och fräsch sallad till, men också med ett glas vin. Rött vin är dock svårkombinerat till sallad, men Viva har lösningen på problemet och lär dig hur du undviker denna oangenäma smakkrock!
Salladens grundsmak som är lite besk krockar med rödvinets tanniner och gör att vinet kan få en metallisk smak. Detta kan undvikas med en härlig vinägrett gjord med en skvätt rödvin i. Rödvinet i vinägretten skapar nämligen en smakbrygga mellan vinet och salladen. Här får du dock vara försiktig då även salladsdressingen kan vara en utmaning för vinet. Syran i vinägretten kan nämligen göra så att vinets egna syra dämpas för mycket och vinet istället försvinner i förhållande till maten och upplevts som platt. Detta oavsett om syran i vinägretten kommer från vinäger, vin eller citron. Se därför till att vinet du dricker till din rätt/sallad har en markerad syra om du tar dressing på din sallad.
Skillnaden är stor beroende på om vi ser salladen som en huvudrätt eller om det är en sidosallad som serveras till grillad frisk eller en kraftig köttbit. Då är det först och främst proteinet och den eventuella såsen som ska matchas till vinet. Men många av oss vill ha en fräsch grönsallad till nästan alla våra rätter och därför har Viva tagit fram lite tips och trix för att salladen ska passa som bra som möjligt till våra varmrätter och viner.
Ett annat tips är att bara droppa lite olivolja och flingsalt över salladen. Fett som vi hittar i oljan dämpar nämligen beska medans sälta i mat gör att beska, sötma och friskhet upplevs lägre i drycken och att upplevelsen av strävhet minskar. En mirakelkur för att få din grönsallad att kompa med vinet helt enkelt.
Viktigt är också att välja sina grönsaker med omsorg.
199 kr
Letar du efter en stilren box med ett lika stilrent vin? Då har du kommit rätt!
129 kr
Nu lanseras Bergh Pinot Noir - En härligt bärig ekologisk Pinot Noir med kryddiga toner och...
Hemligheten bakom denna hummus är att man skalar kikärtorna för att få den extra len.
Varm sallad?! Ja, prova denna supergoda bakade romansallad med rostad mandel, harissa och yoghurt. Servera antingen...
Gör så här Servera caesarsalladen med krispig bacon och brödkrutonger. Toppa gärna med kapris och färsk...
En god förrättstoast med krispig sallad och len rom och smetana. Välj rom efter plånbok och...