Dina favoriter
Laddar favoriter...

Dievole

Dievole befinner sig i en av Italiens mest kända vinregioner med dess kullar och cypresser, nämligen Toscana. Lite mer exakt i den ikoniska vinregionen Chianti Classico, strax utanför Siena. Dievoles vingårdar etablerades redan på 1000-talet och nämns för första gången i ett kontrakt daterat till den 10 maj 1090 då gården bytte ägare. Betalningen sägs ha varit två kastrerade tuppar, tre limpor och sex silvermynt.

Hos Dievole utövas hållbar vinproduktion, 150 hektar är ekologiskt certifierade och förutom vineriet finns också ett 5-stjärnigt hotell med tillhörande restaurang på egendomen. Dievole håller på traditioner och vingårdarna är enbart planterade med lokala druvsorter, till största delen den ikoniska och mycket populära druvan sangiovese.

Dievoles Le Due Arbie Rosato består av just sangiovese och druvorna plockas tidigt för att skapa ett uppfriskande och läskande rosévin med bra syra. Le Due Arbie Rosato passar utmärkt som aperitif, till klassiska italienska delikatesser som salami, prosciutto och mozzarella men också till kryddigare rätter ur det internationella köket.

Här kommer en hälsning från Dievole, skål från Toscana!

Vintips

Du kanske också gillar

25 år eller äldre?
Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.
För att denna webbplats ska fungera optimalt, sparas på din enhet s.k. cookies som lagrar information om ditt besök, såsom val och inställningar. Utöver dessa nödvändiga cookies, vill vi även använda oss av analyscookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt. Data vi lagrar kan komma att användas i marknadsföring.
ANPASSA