Dags för kräftskiva!

Kräftskiva

Kräftpremiärens datum har passerat och vi hoppas på många tillfällen framöver att få njuta kräftor under ljumma sensommarkvällar!

Här har vi samlat några av våra favoriter till kräftskivan.

Ett fat med bakad delikatesspotatis med rom och crème fraiche passar fint som tillbehör eller som en liten förrätt innan kräftorna. Serveras med fördel tillsammans med ett glas rosébubbel som Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Rosé Brut.

Västerbottenpaj är en självklarhet på de flesta kräftskivor och nästan ett måste. Dekorera gärna pajen med ätliga blommor för lite festligare känsla.

Till det hembakta (eller färdigköpta brödet) och knäckebrödet tycker vi att ett vispat brynt smör med smak av dill och citron är ett perfekt sällskap. Och dessa hemgjorda digestivekex med kummin smakar riktigt gott till en bit ost eller bara tillsammans med det vispade smöret.

Vill du servera vitt vin till kräftorna skulle vi rekommendera ett vitt vin med hög syra och fruktiga toner såsom Ruppertsberger Imperial Organic Cuvée. Vinet finns i både hel och halvflaska.

Om det finns plats för efterrätt efter alla goda kräftor är en lättlagad smulpaj med björnbär ett perfekt avslut på middagen.

Vintips

Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Rosé Brut

Elegant och bästsäljande cremant från Louis Bouillot!

Pris: 129 kr. 750 ml
Alkoholhalt: 12%
Artnr: 7781

Finns i Systembolagets butiker   Hitta närmaste butik

Beställ

Vintips

Ruppertsberger Imperial Organic Cuvée

Ekologisk och uppfriskande nyhet från det fagra Pfalz längs floden Rhen! Guld… Läs mer

Pris: 79 kr. 750 ml
Alkoholhalt: 12,5%
Artnr: 2801

Finns i Systembolagets butiker   Hitta närmaste butik

Beställ

Fisk minst en dag i veckan!

Vi gillar fisk och har massor av härliga fisk- och skaldjursrecept att bjuda på. Prova någon av dessa nästa gång du ska laga fisk.

Häng med oss på sociala medier!

Följ oss på Facebook och Instagram för att inte missa spännande tävlingar och det senaste nytt inom vår vin- och matvärld!

Gillar du ekoviner?

Gillar du ekoviner och vegetarisk mat? Besök vår systersajt ekovin.se för att botanisera bland ekoviner och härliga vegetariska recept.

Gå med i Viva Vin & Matklubb