Dags för kräftskiva!

Kräftskiva

Kräftpremiärens datum har passerat och vi hoppas på många tillfällen framöver att få njuta kräftor under ljumma sensommarkvällar!

Här har vi samlat några av våra favoriter till kräftskivan.

Ett fat med bakad delikatesspotatis med rom och crème fraiche passar fint som tillbehör eller som en liten förrätt innan kräftorna. Serveras med fördel tillsammans med ett glas rosébubbel som Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Rosé Brut.

Västerbottenpaj är en självklarhet på de flesta kräftskivor och nästan ett måste. Dekorera gärna pajen med ätliga blommor för lite festligare känsla.

Till det hembakta (eller färdigköpta brödet) och knäckebrödet tycker vi att ett vispat brynt smör med smak av dill och citron är ett perfekt sällskap. Och dessa hemgjorda digestivekex med kummin smakar riktigt gott till en bit ost eller bara tillsammans med det vispade smöret.

Vill du servera vitt vin till kräftorna skulle vi rekommendera ett vitt vin med hög syra och fruktiga toner såsom Ruppertsberger Imperial Organic Cuvée. Vinet finns i både hel och halvflaska.

Om det finns plats för efterrätt efter alla goda kräftor är en lättlagad smulpaj med björnbär ett perfekt avslut på middagen.

Vintips

Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Rosé Brut

Elegant och bästsäljande cremant från Louis Bouillot!

Pris: 129 kr. 750 ml
Alkoholhalt: 12%
Artnr: 7781

Finns i Systembolagets butiker   Hitta närmaste butik

Beställ

Vintips

Ruppertsberger Imperial Organic Cuvée

Ekologisk och uppfriskande nyhet från det fagra Pfalz längs floden Rhen!

Pris: 79 kr. 750 ml
Alkoholhalt: 12,5%
Artnr: 2801

Finns i Systembolagets butiker   Hitta närmaste butik

Beställ

Gå med i Viva Vin & Matklubb

Lämna din e-postadress och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!