Dina favoriter
Laddar favoriter...

5 viner till sommarens fisk och skaldjur

I sommar vill vi frossa i färska skaldjur och goda fiskrätter. Perfekt att tillaga på grillen med enkla tillbehör som färskpotatis eller en fräsch sallad. Men vilka viner passar till vilka rätter?

Här kommer 5 vintips till sommarens fisk- och skaldjursrätter.

Grillar du en hel laxsida med lite örter och citron eller med en lite kryddstarkare rubb skulle vi rekommendera det fruktiga vita vinet Côtes-du-Rhône Reserve Blanc. Med sina lite exotiska frukttoner och en avrundad fyllighet är det perfekt till en lite kraftigare fisk som lax.

Till rökta eller vanliga räkor med aioli kan man med fördel servera ett krispigt och fräscht vitt vin av Sauvignon Blancdruvan såsom The Crossings Sauvignon Blanc PET.

Ska ni laga klassiska fiskpaket i folie som man slänger på grillen med vit fisk, citron, färska örter och mycket smör tycker vi att ett vitt vin från Bourgogne med en lätt fatkaraktär är det perfekta valet. Varför inte prova eleganta Bourgogne Chardonnay Les Ursulines?

Till grillspett med blandade fisksorter och grönsaker skulle vi välja en frisk och fruktig nyhet på hyllan, Ruppertsberger Imperial Organic Cuvée. Detta vin finns även på halvflaska.

Har ni fått tag i havskräftor och pilgrimsmusslor som ni grillar skulle vi rekommendera att man slår till på ett mousserande vin. Varför inte ett rosébubbel till och med såsom Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Rosé Brut. Med sin friska syra och toner av smultron, kex och blodgrapefrukt matchar det skaldjurens smaker perfekt.

Foto: Hanna Rüter – Viva Vin & Matklubb

Vintips

Du kanske också gillar

25 år eller äldre?
Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.