Guider

Din guide till julminglet

Vi har satt ihop en liten matnyttig guide med recept, vintips samt förslag på dukningar, så att du kan slappna av inför julens sammankomster och ägna dig åt att njuta av sällskapet och maten istället för att stressa i köket. Med lite planering och genvägar…

Ladda ner guide

Håll en vinprovning i höst

Längtar du efter att samla vännerna kring en god middag och härliga samtal? Varför inte börja kvällen med en liten vinprovning innan middagen? Vi har satt ihop två vinprovningar med olika teman som vi hoppas kan väcka ditt intresse för vinprovning.

Ladda ner guide

Din guide till sommarfesten

Fest ska vara roligt – ta ner ambitionerna! Det viktigaste för en bra fest är att alla trivs och har roligt och det gäller även värden och värdinnan. Med bra planering och kanske lite sänkta ambitioner kan man skapa en härlig fest där alla får tid att njuta av varandras sällskap och god mat.

Ladda ner guide

Reseguide till franska vindistrikt

I denna guide bjuder vi på tips inför din vinresa till några av Frankrikes mest kända vinregioner som Borugogne och Rhône.

Ladda ner guide

Fisk minst en dag i veckan!

Vi gillar fisk och har massor av härliga fisk- och skaldjursrecept att bjuda på. Prova någon av dessa nästa gång du ska laga fisk.

Häng med oss på sociala medier!

Följ oss på Facebook och Instagram för att inte missa spännande tävlingar och det senaste nytt inom vår vin- och matvärld!

Gillar du ekoviner?

Gillar du ekoviner och vegetarisk mat? Besök vår systersajt ekovin.se för att botanisera bland ekoviner och härliga vegetariska recept.

Gå med i Viva Vin & Matklubb