Mat

Pepparstarka biffar med mustig tomatsås

De här pepparstarka biffarna serveras med en mustig tomatsås smaksatt med fänkål och chili samt gärna en stor grönsallad och en krämig risotto. Förberedelser & tillagning: 1. Hetta upp smör och olja i en stekpanna. Lägg i biffarna och stek dem 2-3 minuter på var…

Läs receptet

Musslor med fänkål

En smakrik variant av Moules Marinières där man uteslutit grädde och smör och smaksätter med fänkål. Servera tillsammans med baguette eller varför inte pommes frites? Vill man servera vin till denna rätt rekommenderar vi ett friskt rosévin från Provence för riktig medelhavskänsla mitt i vintern.…

Läs receptet

Kalvkotlett med dijonsenap

En fransk klassisk rätt där möra kalvkotletter får smak av Dijonsenap, örter och vitlök. Servera med lite rödvinssås och ratatouille eller kokt/rostad potatis och grönsaker. Krögaren Yohan Adell som har gjort receptet säger såhär: ”Detta är så franskt och sååå gott, kalvkotlett med dijonsenap. Här väljer jag…

Läs receptet

Tray baked chicken – ugnsbakad kyckling

En middag där allt lagas på samma plåt. Tidseffektivt och spar på disken. Denna ugnsbakade kyckling passar lika bra en vardag som till en festligare helgmiddag. Vällagad mat blir automatiskt festligt tycker vi! Servera gärna denna tray baked chicken tillsammans med ett lättare rödvin som…

Läs receptet

Rostad butternutsquash med pärlcouscous och svartkål

Rostad butternutsquash med pärlcouscous och svartkål är en rätt där varje del är viktigt för att skapa harmoni i smakerna som blir underbart goda tillsammans. Servera gärna tillsammans med ett medelfylligt vitt vin från Alsace. Recept och foto: Malin Randeniye  Förberedelser & tillagning: Pärlcouscous Koka…

Läs receptet

Salame di fichi

Salame di fichi är en sorts fikonkaka från Marche. Kakan är gjord på torkade fikon, blandade med mandel, bitar av valnöt och stjärnanis, smakar utmärkt tillsammans med en god ost och ett dessertvin. Förberedelser & tillagning: Skär bort fikonens stjälkar om det behövs, hacka dem…

Läs receptet

Bruschetta med ärter, mynta och fetaost

En perfekt förrätt som går lika bra att servera på stående fot på lite mindre brödbitar tillsammans med ett fruktigt bubbel i glasen. Ärter och mynta är en klassisk kombination som smakar fantastiskt. För att bryta av mot de söta ärterna har Frej fetaost och citron…

Läs receptet

Gratinerad hummer

En färsk nykokt hummer är alltid godast att äta naturell med citron och aioli. Men köper man en fryst kokt hummer blir den godare om man gratinerar den. Serverar du som en förrätt räcker receptet till fyra personer. Förberedelser & tillagning: 1. Vispa smör, citron, timjan…

Läs receptet

Lammkebab

Smakrik lammkebab som är enkel att göra. Underbart god med len yoghurtsås och fräscha grönsaker. Det här är 4 rejäla portioner som lätt kan delas på hälften om man är lite mindre i maten. Recept och foto: Malin Randeniye  Förberedelser & tillagning: Kebabköttet Blanda ströbröd…

Läs receptet

Chokladfudge

En snabblagad och mycket god chokladfudge som du kan smaksätta efter tycke. Till exempel är rostad mandel och russin gott i, hasselnötter eller jordnötter är också ett säkert kort. Men du kanske har något ännu godare att smaksätta med? Till julgodis med choklad och nötter…

Läs receptet

Gå med i Viva Vin & Matklubb

Lämna din e-postadress och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!